Fem amerikanska aktier som ger extrautdelningar 2024

I den här artikeln tittar vi på fem amerikanska aktier som ger extrautdelningar 2024, och på hur många hedgefonder som äger dessa.

HSBC Holdings plc (NYSE:HSBC)

Antal hedgefondinnehavare: 15

HSBC Holdings plc (NYSE: HSBC) är en London-baserad bank, faktum är att det är den största bank- och finansiella tjänsteorganisation i världen. Företaget tillhandahåller ett brett utbud av relaterade produkter och tjänster till sina konsumenter. Bolaget betalar för närvarande en kvartalsvis utdelning på 0,31 USD per aktie och har en direktavkastning på 8,09 %.

I februari i år deklarerade bolaget en särskild utdelning på 0,21 USD per aktie, vilket fördelar intäkterna från försäljningen av bankverksamheten. i Kanada. HSBC är en av de bästa specialutdelningsaktier på vår lista.

Vid slutet av fjärde kvartalet 2023 rapporterade 15 hedgefonder att de hade aktier i HSBC Holdings plc (NYSE: HSBC), en ökning från 14 under föregående kvartal. Det samlade värdet av dessa insatser är över 102,2 miljoner dollar.

Ryan Specialty Holdings, Inc. (NYSE: RYAN)

Antal hedgefondinnehavare: 22

Ryan Specialty Holdings, Inc. (NYSE: RYAN) är ett försäkringsföretag som specialiserat sig på att tillhandahålla lösningar för specialrisker och försäkringsbehov. Bolaget inledde sin utdelningspolicy i februari i år med en kvartalsutdelning per aktie på 0,11 USD. Utöver detta deklarerade bolaget också en engångsutdelning på 0,23 USD per aktie som kommer att betalas ut den 27 mars. Med en direktavkastning på 0,80 % är RYAN en av de bästa specialutdelningsaktierna på vår lista.

Antalet hedgefonder som äger andelar i Ryan Specialty Holdings, Inc. (NYSE: RYAN) ökade till 22 under fjärde kvartalet 2023, från 16 under föregående kvartal. Det konsoliderade värdet av dessa andelar är över 350,5 miljoner USD.

Arhaus, Inc. (NASDAQ: ARHS)

Antal hedgefondinnehavare: 28

Arhaus, Inc. (NASDAQ: ARHS) är ett företag som är specialiserat på detaljhandel med möbler och heminredning. De verkar som heminredningshandlare och erbjuder ett brett utbud av produkter. Den 7 mars deklarerade bolaget en särskild utdelning på 0,50 USD per aktie som skulle betalas ut den 4 april. Bolaget deklarerade en extra utdelning tillsammans med att överträffa förväntningarna med sin resultatrapport för fjärde kvartalet. ARHS är bland de bästa specialutdelningsaktier på vår lista.

Q4 2023 ägde 28 hedgefonder andelar i Arhaus, Inc. (NASDAQ:ARHS), en ökning från 24 under föregående kvartal. Det konsoliderade värdet av dessa andelar är över 94,2 miljoner USD. Med över 2 miljoner aktier var Scopus Asset Management företagets ledande intressent under fjärde kvartalet.

Weyerhaeuser Company (NYSE: WY)

Antal hedgefondinnehavare: 30

Weyerhaeuser Company (NYSE: WY) är ett amerikanskt fastighetsinvesteringsbolag som främst är verksamt inom timmer-, mark- och skogsindustrin. Bolaget sysslar med odling, avverkning och försäljning av virke samt produktion och distribution av relaterade produkter. Den 9 februari deklarerade bolaget en höjning på 5 % av sin kvartalsvisa utdelning till 0,20 USD per aktie. Aktiens direktavkastning ligger på 2,34%. Den 25 januari deklarerade bolaget också en särskild utdelning på $0,14 per aktie, vilket gör WY till en av de bästa specialutdelningsaktierna på vår lista.

Weyerhaeuser Company (NYSE: WY) avslutade fjärde kvartalet 2023 med 30 hedgefondpositioner, upp från 24 under föregående kvartal. Aktierna som ägs av dessa hedgefonder har ett kollektivt värde på över 255,8 miljoner dollar.

Ford Motor Company (NYSE: F)

Antal hedgefondinnehavare: 40

Ford Motor Company (NYSE: F) toppar vår lista över de bästa utdelningsaktierna. Företaget är främst engagerat i design, tillverkning, marknadsföring och service av bilar och bildelar. Den 6 februari deklarerade bolaget en kvartalsvis utdelning på 0,15 dollar per aktie, vilket var i linje med dess tidigare utdelning. Det tillkännagav också en särskild utdelning på $0,18 per aktie. Aktiens direktavkastning ligger på 4,99%.

Ford Motor Company (NYSE: F) var en del av 40 hedgefondportföljer i slutet av fjärde kvartalet 2023, jämfört med 43 under föregående kvartal. Dessa aktieinnehav har ett samlat värde på cirka 2 miljarder dollar.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Fem amerikanska aktier som ger extrautdelningar 2024 appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt