Exponering för en korg av råvaror som är relevanta för energiomställningen

Sedan i onsdags är en ny börshandlad fond utgiven av Legal & General Investment Management handlas på Xetra och Börse Frankfurt. L&G Energy Transition Commodities UCITS ETF (ENTR) ger investerare tillgång till utvecklingen för terminskontrakt på enskilda råvaror som används i energiomställningen.

Fokus ligger på övergångsmetaller, energi och CO2-certifikat. Dessa inkluderar terminskontrakt på enskilda industri- och ädelmetaller som används vid tillverkning av till exempel litiumjonbatterier, solpaneler och vindturbiner. Energiråvaror inkluderar terminskontrakt på naturgas, etanol och uran, som är energikällor med låga koldioxidutsläpp.

NamnISINAvgiftUtdelningspolicyReferensindexL&G Energy Transition Commodities UCITS ETFIE000BLN64M90,65 %AckumulerandeSolactive Energy Transition Commodity Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Inlägget Exponering för en korg av råvaror som är relevanta för energiomställningen dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt