ETC Groups VD Tim Bevan skisserar en hausseartad väg för Bitcoin, med stöd av nya ETFer

ETC Groups VD Tim Bevan diskuterar den betydande effekten av US Securities and Exchange (SEC):s godkännande av Bitcoin ETF:er, vilket förbättrar marknadstillträde och legitimerar kryptovalutor. Detta godkännande ledde till betydande marknadsförskjutningar, inklusive utflöden från befintliga kryptoprodukter som Grayscale Bitcoin Trust och inflöden till nya ETFer från stora finansiella aktörer som Fidelity och iShares.

Trots den initiala prissvagheten efter ETF-lanseringen, tillskriver Bevan detta till en naturlig retracement efter Bitcoins betydande uppskattning före lanseringen. Han förutser en ökning av efterfrågan, med stöd av Nordamerikas stora finansiella rådgivningsnätverk, som potentiellt kan driva över 30 miljarder dollar till Bitcoin, vilket avsevärt ökar den globala Bitcoin-produktens AUM.

Tim Bevan lyfte också fram Europas troliga uppföljning av USA:s väg mot kryptonormalisering, driven av sektorns ökande legitimitet.

Med hausseartade utsikter för krypto in i 2024 och 2025, uppbackad av aggressiva prisprognoser, pekade Bevan på Bitcoin-halveringshändelsen som en nyckelfaktor för framtida prisuppskattning, tillsammans med en gynnsam makroekonomisk bakgrund och stigande geopolitiska risker.

Dessutom noterade han Ethereums potential för betydande prisprestanda och möjligheten för Ethereum ETFer efter Bitcoins regulatoriska framgång, vilket markerar ett avgörande ögonblick för bredare acceptans och investeringar i kryptovaluta.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget ETC Groups VD Tim Bevan skisserar en hausseartad väg för Bitcoin, med stöd av nya ETFer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt