ETC Group CSO rapporterar att bitcoin når 18-månaders toppar

ETC Groups grundare och Chief Strategy Officer Bradley Duke pratar med Thomas Warner från Proactive om ett nyligen genomförd kryptorally som har fört bitcoinpriserna till 18-månaders toppar, det vill säga den högsta nivån på mer än 43 000 dollar.

Duke ger sin syn på vad som ligger bakom uppgången i bitcoinpriser innan han fortsätter med att förklara vad det betyder både för det bredare kryptoutrymmet och ETC Group själv. Han uttrycker skepsis mot tanken att prisrörelser i guld och bitcoin blir allt mer korrelerade, och säger att ”på sistone har de agerat mer självständigt… Jag tror faktiskt att bitcoin-berättelsen drivs mer av sitt eget nyhetsflöde.”

Han lyfter fram vad han kallar en ”pågående saga” över i USA om Securities and Exchange Commissions godkännande av spotbitcoin-ETF:er. Han säger att förnyad entusiasm för bitcoin representerar en betydande välsignelse för ETC Group, och säger att ”nu för första gången i Europa börjar vi se ordentliga institutioner som är redo att dyka in och göra tilldelningar.”

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget ETC Group CSO rapporterar att bitcoin når 18-månaders toppar dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt