Entreprenörernas bästa tips för din privata ekonomi

Som företagare ägnar du förmodligen nästan all din tid åt företagets bästa och hur du kan utveckla din affärsidé. Troligen glömmer du att tänka på din privata ekonomi. Även om ett välskött företag kan vara den bästa spargrisen. Här är entreprenörernas bästa tips.

Entreprenörerna Per H Börjesson och Günther Mårder bjuder på sina bästa tips:

• Vägen till ett framgångsrikt företag och hur du får ut kapital ur ditt företag.

• Företagets finansiering, ägarformer och ägarkonstellationer.

• Hur då får högre värdering av företaget och tankar inför en överlåtelse.

• Hur du bäst förvaltar kapitalet efter försäljningen.

• Tips till våra politiker om vad som måste göras för att underlätta företagande.

Per H Börjesson är grundare och vd för investmentbolaget Spiltan Invest, som investerar i minoritetsposter i onoterade och noterade bolag. Han har skrivit ett antal böcker om sparande och brukar även kallas Sveriges Warren Buffett som är världens kanske främste kapitalförvaltare.

Günther Mårder var sparekonom på Nordnet, vd för Aktiespararna och senast mångårig vd för Företagarna. Han är entreprenör ut i fingerspetsarna och känd för sin sparsamhet. Har även kallats Sveriges snålaste man. I dag är han investerare, styrelsearbetare och föreläsare.

Vad de båda författarna tillsammans inte vet om privatekonomi, investeringar och kapitalförvaltning är förmodligen inte värt att veta.

The post Entreprenörernas bästa tips för din privata ekonomi appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt