En av världens största kaffehandlare ansöker om konkursskydd

Mercon Coffee Group, en av världens största kaffehandlare, har ansökt om konkursskydd i USA på grund av vad den definierade som ”exceptionellt utmanande verksamhetsmiljö”. Mercon, som har verksamhet i alla större producerande regioner inklusive Brasilien, Vietnam och Centralamerika, sade i ett brev som skickades till företagets kunder att de senaste årens problem, till exempel logistiska störningar under pandemin, frost och torka i Brasilien, prisvolatilitet och stigande räntor sammantaget skadade företagets finansiella situation.

I brevet, undertecknat av Mercons vd Oscar Sevilla, sa företaget att dess långivare valt ”att inte förlänga kreditavtal, vilket resulterar i extremt snäva rörelsekapitalvillkor.”

Dokument från den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt visar att Mercon och dess dotterbolag i flera länder har en total skuld på 363 miljoner dollar. Bland de största fordringsägarna finns flera banker i de länder där Mercon verkar, men även handelsföretag i Brasilien, Centralamerika och USA.

Inlägget En av världens största kaffehandlare ansöker om konkursskydd dök först upp på Råvarumarknaden.se.

Fler nyheter

Populärt