spot_img
22.1 C
Barcelona

Efterfrågan på silver väntas nå sin nästa högsta nivå någonsin i år

-

Den globala efterfrågan på silver förväntas nå 1,2 miljarder troy ounce 2024, vilket skulle markera den näst högsta nivån någonsin, skriver Silver Institute i en färsk rapport. ”Vi tror att silver kommer att få ett fantastiskt år, särskilt när det gäller efterfrågan” sade verkställande direktören för Silver Institute.

”Ett starkare industriuttag är en viktig katalysator för den ökande globala efterfrågan på silver, och sektorn bör nå en ny årlig topp i år”, säger institutet, en internationell förening som består av olika medlemmar i silverindustrin. Silver används främst för industriella ändamål och ingår vanligtvis i tillverkningen av solpaneler, smycken och elektronik.

”Vi tror att silver kommer att få ett fantastiskt år, särskilt när det gäller efterfrågan” sa Michael DiRienzo, verkställande direktör för Silver Institute till CNBC. Han förväntar sig att silverpriserna kommer att nå 30 dollar per troy ounce, vilket skulle vara den högsta nivån på tio år. Silver handlades senast till 30 dollar i februari 2013.

Institutet ser en efterfrågan på silver stiga med nio procent och efterfrågan på smycken stiga med sex procent i år, där Indien förväntas driva ökningen av smyckesköpen. En förväntad återhämtning inom hemelektronik är också redo att ge silvermarknaden ett ytterligare uppsving, konstaterade rapporten.

Institutet skriver att på kort sikt kan en avmattande kinesisk ekonomi och minskade odds för amerikanska räntesänkningar tidigt på året utgöra en motvind för investeringar i silver. Emellertid kan tidvattnet vända under andra halvan av 2024, när de flesta marknadsbevakare tror att den amerikanska centralbanken kommer att börja sänka räntorna.

Inlägget Efterfrågan på silver väntas nå sin nästa högsta nivå någonsin i år dök först upp på Råvarumarknaden.se.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments