Deutsche Digital Assets lanserar världens första Bitcoin-index baserat på makrofaktorer

Deutsche Digital Assets (DDA), en tysk digital kapitalförvaltare, har samarbetat med Compass Financial Technologies ledande schweiziskbaserad, BMR-registrerad oberoende indexleverantör, att introducera en revolutionerande Bitcoin investeringsstrategi med lanseringen av DDA Bitcoin Macro Allokeringsindex (DDAMACRO Index). Detta index justerar dynamiskt exponeringen mellan Bitcoin och USD som svar på viktiga makroekonomiska faktorer och framför allt står som världens första index som utnyttjar makroekonomiska indikatorer för att reglera Bitcoin-exponering.

I oktober 2022 släppte DDA ett anmärkningsvärt forskningsdokument om kryptotillgångar och Makroekonomi som avslöjade att fyra stora ekonomiska faktorer i genomsnitt förklarar 83 procent av Bitcoins långsiktiga prisrörelser, etablerar Bitcoin som en makroekonomisk tillgång.

Med hjälp av resultaten av denna forskning presenterar DDA och Compass FT en indexlösning utformad för att ge investerare en omfattande exponering mot Bitcoin, baserat på makroekonomiska faktorer som indikeras av deras förklaringsförmåga vid en given tidpunkt. I de fall dessa faktorer inte stämmer överens, allokeras den avyttrade delen strategiskt till USD.

Marc des Ligneris, som är ansvarig för kvantitativa strategier på Deutsche Digital Assets, betonar strategins potential och säger: ”Denna strategi utnyttjar det faktum att fram till nu har varje kryptovinter åtminstone delvis förklarats av stora makroekonomiska faktorer faktorer. Så länge detta är fallet bör denna strategi fungera bra. Vi tror att det kan hjälpa passiva investerare att bättre hantera sin risk på lång sikt.”

”Vi är glada över att samarbeta med Deutsche Digital Assets för första gången och följa med dem om att släppa denna oöverträffade, innovativa lösning”, säger Guillaume le Fur, VD på Compass Financial Technologies. “Detta nya index integrerar relevant, nyckelmakroekonomiska faktorer, vilket gör det möjligt för investerare att skickligt hantera sin exponering mot Bitcoin mitt i olika marknadsförhållanden.”

Detta strategiska initiativ representerar det första i en kommande serie av smart beta strategier, utformade för att diversifiera från konventionella passiva strategier med målet att göra dessa tillgängliga för investerare genom traditionella strukturer som en ETP.

Inlägget Deutsche Digital Assets lanserar världens första Bitcoin-index baserat på makrofaktorer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt