Dessa aktier är dyra av en anledning

Det finns aktier är dyra av en anledning… P/E-multipeln på 27x för “Magnificent 7” är långt över multipeln på 17x för återstående 493 aktier som ingår i det amerikanska referensindexet S&P500. Å andra sidan motiverar den (förväntade) försäljningstillväxtskillnaden något värderingspremien. Faktum är att CAGR-försäljningstillväxten 2023-2025 är 11 procent för Magnificent 7 vilket skall ställas mo 3 procent för resten av aktierna om ingår i detta index.

Magnificent Seven-aktierna – S&P 500-jättarna Amazon.com (AMZN), Apple (AAPL), Googles moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA) och Tesla (TSLA) – har blivit grupperade sedan starten av tjurmarknaden i januari 2023.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Dessa aktier är dyra av en anledning appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt