De fem utvalda teknikaktierna från USA

Fem utvalda teknikaktier från USA

De fem utvalda teknikaktierna från USA som beskrivs i artikeln Goldman Sachs gillar dessa fem teknikaktier är Arista Networks, Arm Holdings, Monday.com, AppLovin och ASML Holding. Här ska vi titta på timingen att köpa eller sälja dem ur ett tekniskt perspektiv.

Arista Networks är en av de utvalda aktierna

Överst till höger kan vi se i veckodiagrammet att aktien haft ett starkt omslag i trenden. Vilket tyder på att aktien har gjort sitt för den här gången. Det styrks med att volatiliteten i samma diagram kom upp till en ovanligt hör nivå och vände ned. Kursen kommer troligtvis att stå still den närmaste tiden eller gå ned på grund av vinsthemtagningar.

En optimering i Vikingen Maxi gav att modellen Voatilitet passar bra för Arista Networks för dags- och veckodata. BEST passar till månadsdata. Med dagsdata har det historiskt gett cirka 29% per år. Bra inställningar är 17 dagars volatiliet med övre gräns 2,5 för sälja och o,5 för köp. Nästa säljsignal blir om aktien går ned ytterligare 9%, ungefär vid 249 USD enligt optimerade inställningar och morgondagens signaler.

Nästa aktie av de utvalda är Arm Holdings

Aktien befinner sig i en stigande triangel i dagsdiagrammet. Prognosen är att aktien kommer att fortsätta upp genom motståndet. Avståndet mellan högst och lägst inom triangeln är 50 USD och därför blir prognosen att aktien kommer att gå upp från 150 till 200 USD.

Eftersom aktien är så pass ny, finns det inte tillräckligt med data för att hitta den bästa modellen för månads – och veckodata. För dagsdata verkar Peters specialare vara bäst. En modell som jag gjorde för länge sedan, avsedd för daytrading. Den modellen har just nu givit en köpsignal. Optimerade inställningar: Perioder bakåt att jämföra med: 6, RSI: 6, RSI medel: 5, Köpsignalmultiplikator: 0,3, Säljsignalmultiplicerare: 1,3.

Nästa säljssignal kommer,om aktien går ned, vid 126 USD, cirka 9 %.

Bland de fem utvalda aktierna från USA ser Arm Holdings extra bra ut, speciellt nu när den har en köpsignal.

Den tredje utvalda aktien är Monday.com

Aktien ligger stilla, den har inga signaler alls. Detta är det vanliga tillståndet för aktier, de har oftast ingen signal alls. Det bästa är antagligen bara att avvakta.

För dagsdata är det optimalt att använda modellen Petersspecialare med inställningarna: Perioder bakåt att jämföra med: 6, RSI: 10, RSI medel: 7, Köpsignalmultiplikator: 0,3, Säljsignalmultiplicerare: 0,3. För vecko- och månadsdata är det för lite data.

Älskar vi den utvalda aktien AppLovin?

På lång sikt ser det ut som om det är en bra placering.

I månadsdiagrammet längst ned till höger med modellen BEST, ser du att omsättningen har ökat rejält och att kursen brutit igenom sitt motstånd. Aktien har bara börjat sin resa uppåt. Den här aktien ser också mycket intressant ut bland de fem utvalda teknikaktierna från USA.

Den bästa modellen enligt dagsdata för AppLovin är BEST-modellen. Om aktien går ned cirka 2,4 procent blir det en kortsiktig säljsignal vid 57 USD.

I dagsdiagrammet nere till vänster, går det att se en flaggformation. Eftersom den kommer underifrån, brukar rusen fortsätta upp. Tumregeln är att det är tre anhalter i uppgången. Det här är den första.

Är ASML Holding den bästa aktien bland de utvalda?

I januari bröt aktien upp genom motståndet i månadsdiagrammet ner till höger med god kraft. Därefter har aktien fortsatt upp, fast med mindre omsättning. RSI är även fallande vilket tyder på att aktien kommer att stå still den närmaste tiden.

Enligt modellen Petersspecialare blir nästa säljsignal vid 840 USD när aktien gått ned 11%. Fast det är en kortsiktig signal med dagsdata. I månadsdiagrammet ser man att förra toppen var vid 896 USD och aktien står nu ungefär i 945 USD. Den förra toppen utgör ett stöd som kursen kan falla tillbaka till och därför verkar det som om risken i aktien är ganska liten.

Läs mer om de utvalda aktierna här:

Vilken av de fem utvalda aktierna från USA tyckte du var bäst?

Goldman Sachs gillar dessa fem teknikaktier

 

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Disclaimer

Historiska kurser är ingen garanti för att kursen ska fortsätta i en viss riktning. Tipsen i detta inlägg är upp till dig att följa eller inte,  och är helt upp till din egen risk eller chans.

Framtida kursutveckling har två huvudkomponenter; Trend och kaos. Trend kan vi förutsäga och beräkna, men inte kaos.

 

The post De fem utvalda teknikaktierna från USA appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt