CBUC ETF köper amerikanska ESG-aktier och hedgar dem i euro

iShares MSCI USA ESG Enhanced UCITS ETF EUR Hedged (Acc) (CBUC ETF) investerar i aktier med inriktning Social/Environmental, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,10 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI USA ESG Enhanced UCITS ETF EUR Hedged (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 22 miljoner GBP under förvaltning. CBUC ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUC?

Syftar till att ge exponering mot en portfölj av amerikanska aktievärdepapper som ingår i MSCI USA Index och syftar till att överträffa dekarbonisering och andra minimistandarder för ett EU-riktmärke för klimatövergång (CTB) och maximera exponeringen mot emittenter med högre ESG-betyg.

Utesluter företag som är inblandade i kontroversiella, konventionella och kärnvapen, civila skjutvapen, termiskt kol, tobak eller okonventionell olja och gas. Företag som klassificeras som att bryta mot FN:s Global Compact-principer, har en ”Röd” MSCI ESG Controversies-poäng eller inte har bedömts av indexleverantören för en ESG-kontroverspoäng eller en ESG-betyg.

Fonden använder sig av en klassens bästa syn på hållbara investeringar, vilket innebär att det förväntas att fonden kommer att investera i de bästa emittenterna ur ett ESG-perspektiv, baserat på indexets ESG-kriterier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att uppnå avkastning på din investering genom en kombination av kapitaltillväxt och inkomst på fondens tillgångar, vilket återspeglar avkastningen från MSCI USA ESG Enhanced Focus CTB Index, fondens jämförelseindex.

Investeringsstrategi

MSCI USA ESG Enhanced Focus (EUR Hedged)-index följer de största amerikanska företagen. Indexet är utformat för att maximera exponeringen för positiva miljö-, sociala och styrningsfaktorer (ESG) och samtidigt minska koldioxidekvivalentexponeringen för koldioxid (CO2) och andra växthusgaser (GHG) samt minimera deras exponering för potentiella utsläppsrisker från fossila bränslen reserver. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla CBUC ETF

iShares MSCI USA ESG Enhanced UCITS ETF EUR Hedged (Acc) (CBUC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamngettexEURCBUCXETRAEURCBUC

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValutaAAPLAPPLE INCInformation Technology6.63US0378331005USDMSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.69US5949181045USDAMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.85US0231351067USDGOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.87US02079K3059USDGOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.85US02079K1079USDTSLATESLA INCConsumer Discretionary1.80US88160R1014USDNVDANVIDIA CORPInformation Technology1.28US67066G1040USDJNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care1.27US4781601046USDKOCOCA-COLAConsumer Staples1.19US1912161007USDPGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples1.11US7427181091USD

Innehav kan komma att förändras

Inlägget CBUC ETF köper amerikanska ESG-aktier och hedgar dem i euro dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt