Cboe har godkänt Fidelitys ansökan om notering av deras Bitcoin ETF

Den amerikanska börsen CBOE har godkänt Fidelitys ansökan om notering av deras Bitcoin ETF. Chicago Board Options Exchange (CBOE), som ligger på 433 West Van Buren Street i Chicago, är den största amerikanska optionsbörsen med en årlig handelsvolym på cirka 1,27 miljarder i slutet av 2014. CBOE erbjuder handel på över 600 börshandlade fonder (ETF) från mer än 90 olika emittenter.

Chicago Board of Trade etablerade Chicago Board Options Exchange 1973. Den första börsen som noterade standardiserade börshandlade aktieoptioner började sin första handelsdag den 26 april 1973, för att fira Chicago Board of Trades 125-årsdag. CBOE regleras av Securities and Exchange Commission och ägs av Cboe Global Markets.

Vad betyder detta?

Det betyder att Cboe, en av de stora amerikanska börserna, har godkänt en ansökan från Fidelity Investments om att notera andelar i deras Bitcoin ETF. En ETF tillåter investerare att enkelt handla med en korg av tillgångar som en aktie.

I det här fallet skulle den föreslagna Fidelity Bitcoin ETF hålla faktiska bitcoin som sin underliggande tillgång. Så genom att köpa och sälja aktier i ETFen kan investerare få exponering för bitcoin utan att direkt behöva hantera kryptovaluta.

Genom att godkänna noteringsansökan signalerar Cboe att den föreslagna Fidelity Bitcoin ETF uppfyller deras krav för notering av en ny finansiell produkt. Det finns dock ytterligare regulatoriska hinder innan ETF faktiskt kan börja handla.

Ytterligare godkännande krävs från Securities and Exchange Commission (SEC). Så enkelt uttryckt – Cboe som ger sitt initiala OK är ett steg framåt för att få regulatorisk acceptans för en Bitcoin ETF som skulle låta aktieinvesterare komma åt och handla med bitcoin lättare. Men det garanterar inte att ETF kommer att lanseras i slutändan. SEC måste fortfarande besluta om det kommer att tillåta handel med fonden.

Inlägget Cboe har godkänt Fidelitys ansökan om notering av deras Bitcoin ETF dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt