BÖRSTIPS I NOVEMBER 2023

Med dessa börstips i november 2023 har du en god chans att lyckas på börsen. Det är de bästa värdepappren enligt Vikingen som ahr en god chans att fortsätta upp. Träffsäkerheten den senaste tiden på tipsen har legat på ungefär 90 %, dvs 9 av 10 av tipsen har ökat i värde. Hoppas att det fortsätter så med nedanstående.

Listan med börstips

Köptips värdepapper november 2023

Ovan är ett urval av de bästa, med undantag för svenska aktier och aktier i USA. Det är väldigt många svenska och amerikanska aktier som har köpsignal, så jag tog bara med ett fåtal. Man kan se att globala aktiefonder har köpsignal, dvs det verkar som om börser över hela världen har köpsignal samtidigt. Enligt certifikaten verkar silver vara på väg upp.

Börstipsen togs fram med Vikingen Maxi

Fondtips

Tipsen med, PPM, aktiefonder och ETF:er togs fram med hjälp av Regressionsförändring, med bara 5 dagars bakåtblick för att få fram de som vänt upp nyligen.

Förberedelse

Jag började med att ta bort gamla fonder. Aktiverade objektlistan Aktfond, klickade på kolumnhuvudet “Tid”, markerade alla gamla fonder, klickade längst upp i menyn på “Redigera” och sedan på “Ta bort”. De försvinner då bara från skärmen i tabellen, inte från objektlistan. Högerklickade, valde Markera allt, högerklickade, valde Skapa Objektlista, valde namnet 0. (den brukar jag ha som en slask, för då hamnar siffran 0 högst upp bland objektlistorna)

Sedan valde jag modellen Regressionsförändring i analytikern. Aktiverade och modellen, högerklickade, valde modellinställningar och skrev in 5 perioder istället för normalt 20 perioder. Tryckte på Spara. Nu kommer autopiloten att köra med den nya inställningen.

Autopilot för att ta fram fondtips för fonder med flera.

Aktiverade först den nyligen sparade objektlistan, i mitt fall med beteckningen 0. sedan valde jag Autopiloten 17 lutning (regression) -dag.

De med bäst lutning sparades i en objektlista (markera, högerklicka i tabellen, välj “Skapa objektlista) och sedan tittade jag även på dem med en arbetsytan “Kursband-multi-RSI” och bildslinga, autopilot 13_bildspel. Jag har dessutom en arbetsyta med BEST-vecka och BEST-månad. Om jag vill, kan jag spara undan de bästa av de bästa genom att välja “Börslista” i menyn “Tabell” och högerklicka på de jag vill spara undan i en ny objektlista. Eller skriva in dem i ett kalkylark som ovan.

Aktietips för november 2023

Den senaste tiden har aktietipsen varit mycket bra, med ofta en träffsäkerhet på 90%, det vill säga nioav tio rätt.

Antaglien för att börsen trendar och har vänt upp.

Aktiverade objektlistorna SE-Stock, DK-Stock, NO-Stock, FI-Stock, IC-Stock, Nysestck och Nasdaq en i taget och körde både Autopiloterna 02 och 07. Autopilot 02 har mer uthålliga signaler, autopilot 03 visar färska signaler med multmodell. Med autopilot skapas automatiskt en objektlista “Prospects” som jag bläddrade igenom med arbetsytan “Kursband-multi-RSI” och en med BEST-vecka och BEST-månad. Listan som visas med autopilot 07 Multimodell köp skapar inte automatiskt en objektlista, utan jag markerar de jag tycker är intressanta och skapar en ny objektlsita (högerklicka i tabellen). De aktier som jag gått igenom med arbetsytorna och finner spännande, tar jag en extra titt på fundamenta och senaste rapport.

Börstips med optioner, certifikat, futures

Det finns en modell i Vikingen Maxi som är helt fantastisk, Delhioptioner01. Jag börja med att aktivera objektlistan SE-akopt. Kör autopiloten 20_filterlist. Aktiverar sedan objektlistan 0filterlist som är resultatet av autopilot 20.

Kör autopiloten Max01_Köp och säljtabeller delphioptioner01. Tyvärr behöver även optioner med gamla datum tas bort. Klicka på “Tid” i kolumnhuvudet och markera alla som har gamla datum (markera en, hål ned mustangenten och dra nedåt). Välj Redigare uppe i menyn och “Ta bort”. Nu har du de senaste optionerna  med omsättning, de med 0 dagar. De optioner som tidgare har haft en signal, brukar vara minst 8 av 10 rätt. Det vill säga de med säljsignal ska ha ett minustecken (-) i kolumnen “% från signal”. Så mycket i procent har den tjänat som ställt ut optionen. Vice versa för tabbellen med köpsignal, de optionerna bör förstås ha gått upp i värde.

 

Disclaimer

Tänk på att det alltid innebär en risk att spara i värdepapper. Din investering kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ett värdepappers historiska avkastning är inte heller någon garanti för framtida avkastning.

Investeringar i värdepapper medför alltid risk att man förlorar pengarna.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter, modeller, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna, certifikaten, fonderna, index, osv. Läs mer här: Hem – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se).

 

För att få tillgång till Certifikat i Vikingen abonnerar du först på Vikingen Mini/Börs/Trading och lägger till Certifikat.  Till exempel Vikingen Börs med autopiloter och Certifikat, 390 + 79 kr per månad (eller 3900+790 kr/år). Eller lägg till aktier från andra börser, 790 kr per börs och år (Danmark, Norge, Finland, Nasdaq, NYSE).

I abonnemanget Vikingen Maxi ingår alla databaser, till exempel även optioner. Vikingen Maxi kostar 990 kr/månad eller 9900 för helt år. En liten kostnad mot vad många satsar på optioner.

Skriv till support@vikingen.se om du är intresserad av Vikingens börsprogram. 

 

Peter Östevik,  Vikingen Financial Software AB

The post BÖRSTIPS I NOVEMBER 2023 appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt