BOLD ETP ger exponering mot både guld och Bitcoin

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD ETP) med ISIN CH1146882308, följer Vinter Bytetree BOLD1 Inverse Volatility-index spårar utvecklingen för guld och Bitcoin. Indexet syftar till att ge inflationsskydd genom att balansera om de två komponenterna varje månad enligt deras omvända historiska volatilitet. Detta innebär att den mindre volatila tillgången får en större vikt.

Denna börshandlade produkts TER (total cost ratio) uppgår till 1,49 % p.a. 21Shares Bytetree BOLD ETP är det enda ETN som följer Vinter Bytetree BOLD1 Inverse Volatility index. Denna ETN replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av kryptovalutan.

21Shares Bytetree BOLD ETP är ett mycket litet ETN med tillgångar på 3 miljoner euro under förvaltning. ETN lanserades den 26 april 2022 och har sin hemvist i Schweiz.

Beskrivning

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD) strävar efter att fungera som en inflationssäkring genom att spåra ett index som består av bitcoin och guld, och ombalanserar varje månad enligt den omvända historiska volatiliteten (360 dagar) för varje tillgång.

Mål

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD) syftar till att leverera inflationsskydd genom att spåra ett index som ger optimal riskjusterad exponering mot bitcoin och guld.

Fördelar

Inflationsskydd: Guld har visat sig vara ett värdelager under tusentals år och bitcoin är dess digitala motsvarighet. Båda är hårda tillgångar som anses skydda investerare från inflation. Guld tenderar att leda när ekonomin krymper, till skillnad från bitcoin som har presterat bäst när ekonomin har expanderat.

Riskhantering: Strategin justerar viktning månadsvis enligt historisk volatilitet. Den mindre volatila tillgången kommer att tilldelas högre vikt. Genom att automatiskt justera viktningar syftar ombalanseringen till att jämna ut och förbättra den kombinerade avkastningen över tiden. Detta beror på att strategin ständigt gynnar den mindre riskfyllda tillgången, mätt med historisk volatilitet.

Portföljdiversifiering: Guld och bitcoin ger diversifiering till en balanserad portfölj. BOLD erbjuder investerare ett bekvämt sätt att investera i guld och bitcoin, i en struktur som försiktigt hanterar risker. Ombalanseringstransaktioner genomförs inom en skatteeffektiv struktur.

Handla BOLD ETP

21Shares Bytetree BOLD ETP (BOLD ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnEuronext AmsterdamUSDBOLDEuronext ParisEURBOLDXETRAEURBOLDSIX Swiss ExchangeUSDBOLDgettexEURBOLDSIX Swiss ExchangeGBPBOLDSIX Swiss ExchangeEURBOLDSIX Swiss ExchangeCHFBOLD

Största innehav

TillgångVikt %Bitcoin25.54%Guld74.46%

Innehav kan komma att förändras

Inlägget BOLD ETP ger exponering mot både guld och Bitcoin dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt