BlackRock säger att det finns låg efterfrågan på Ethereum

Robert Mitchnick, chef för digitala tillgångar på BlackRock, har avslöjat att kunderna till finansgiganten visar låg efterfrågan på Ethereum, den näst största kryptovalutan efter börsvärde. Samtidigt finns det ”väldigt lite intresse överallt”, vilket innebär att investeringsbolaget inte ens överväger mindre kryptovalutor.

Mitchnick har erkänt att kryptovalutacommunityt vill se finansjätten utforska fler alternativ, men han säger att BlackRock fortfarande främst fokuserar på Bitcoin. Bitcoin, enligt chefen, är ”överväldigande prioritet nummer ett.”

Nyligen gick BlackRock med i tokeniseringsracet genom att lansera en ny fond baserad på Ethereum-nätverket. Fonden, som officiellt lanserades tidigare i veckan, gör det möjligt att tjäna amerikanska dollaravkastning med hjälp av blockchain-teknik.

I november ansökte BlackRock också om att lansera en Ethereum börshandlad fond. U.S. Securities and Exchange Commission sköt dock upp sitt beslut om denna ansökan tidigare i mars.

Som rapporterats av U.Today kollapsade oddsen för att en Ethereum ETF skulle godkännas på grund av regulatoriskt tryck. För en vecka sedan bad senatorerna Jack Reed och Laphonza Butler specifikt SEC-ordförande Gary Gensler att inte godkänna ETFer för fler kryptovaluta-tokens.

Samtidigt har SEC enligt uppgift lanserat en aggressiv kampanj för att klassificiera Ether som ett värdepapper, vilket ytterligare minskar sannolikheten för att en Ether-baserad spot-ETF ska godkännas inom en snar framtid.

Inlägget BlackRock säger att det finns låg efterfrågan på Ethereum dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt