Bitcoin ETP når rekordhögt BTC-innehav

ETC Group, den ledande leverantören av innovativa och säkra kryptobörshandlade produkter, tillkännagav i veckan att dess flaggskeppsprodukt, ETC Group Physical Bitcoin (BTCE), har ett rekordhögt BTC-innehav på 25 863 bitcoins och de totala tillgångarna under förvaltning hos ETC Group har överstigit en miljard dollar för första gången sedan april 2022.

BTCE är den största och mest likvida bitcoinbörshandlade produkten i Europa. BTCE var världens första centralt clearade bitcoin ETP när den debuterade på Deutsche Börses XETRA-plattform i juni 2020. Sedan dess har den dragit till sig en stark efterfrågan från både privata och institutionella investerare.

Tim Bevan, grundare och VD på ETC Group, sa: Att se BTCE nå ett rekordhögt BTC-innehav och vårt totala AUM överstiga en miljard dollar för första gången på över 18 månader är en tydlig signal om att denna björnmarknad är bakom oss. Den här nya cykeln kommer att vara den där institutioner verkligen börjar delta globalt och vår förmåga att fånga nästan 50 procent av alla Crypto ETP-fondinflöden i Europa hittills är ett bevis på kvaliteten på våra produkter.

ETC Group erbjuder en rad krypto-ETPer, inklusive fysiska ETPer för Ethereum (ZETH) och Solana (ESOL), samt en DA20, världens första och enda MSCI benchmarkade kryptoindex ETP.

Förutom Bitcoin har ETC Group också sett ett ökat institutionellt intresse för Ethereum (ETH).

Bradley Duke, grundare och Chief Strategy Officer, kommenterade: När institutioner växer sina interna kapaciteter och team ser vi en djupare uppskattning för de viktigaste skillnaderna mellan Bitcoin och Ethereum, som enligt vår uppfattning är mycket kompletterande tillgångar och bör utgöra hörnstenen i all allokering till digitala tillgångar.

Om ETC Group

ETC Group har skapats för att ge investerare verktygen för att få tillgång till investeringsmöjligheterna för de digitala tillgångarnas och blockkedjeekosystemet. Företaget utvecklar innovativa digitala tillgångsstödda värdepapper inklusive ETC Group Physical Bitcoin (BTCE) och ETC Group Physical Ethereum (ZETH) som är noterade på europeiska börser inklusive XETRA, Euronext, SIX, AQUIS UK och Wiener Börse.

Med en meritlista på över tre år består ETC Group av ett exceptionellt team av professionella finanstjänster och entreprenörer med erfarenhet som spänner över både digitala tillgångar och reglerade marknader. Med produktkvalitet och säkerhet som kärnan i vårt produktskapande tillvägagångssätt, strävar företaget efter att kontinuerligt lansera de bästa börshandlade produkterna av institutionell kvalitet.

Som företag har ETC Group tidigare lanserat BTCE – världens första centralt clearade Bitcoin-börshandlade produkt på Deutsche Börse XETRA, den största ETF-handelsplatsen i Europa, och även börsnoterade DA20, världens första krypto-ETP som spårar ett MSCI-index som signalerar en flytt mot investeringsförvaltningsprodukter. DA20 ger bred marknadsexponering för investerare genom att spåra ett index på 20 kryptovalutor som täcker 85 % av det totala kryptomarknadsvärdet.

Inlägget Bitcoin ETP når rekordhögt BTC-innehav dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt