Bitcoin-Ethereum, kryptoparet kan vara värt 25 biljoner dollar 2030

Bitcoin-Ethereum kommer att vara de obestridda drottningarna bland kryptovalutorna. Cathie Wood, grundare och VD för Ark Invest (ett amerikanskt förvaltningsbolag som tillsammans med 21Shares väntar på att få klartecken från SEC för noteringen på Wall Street av första spot-ETF på bitcoin), är övertygad om detta, och ser deras kapitalisering till 25 biljoner dollar 2030.

Ett uppnåeligt mål?

För att svara på denna fråga måste vi undersöka de två digitala valutorna, som idag är värda totalt cirka 1 miljard dollar, identifiera marknaderna där de kan expandera och beräkna deras totala och erövrbara värde.

«Låt oss börja med bitcoin (det är värt 815 miljarder enligt Coinmarketcap-data) – hävdar Eliézer Ndinga, analyschef på 21Shares

Sedan den kom på marknaden har den följt en mycket liknande historia som guld. Tillväxten av bitcoin-nätverket har möjliggjort utvecklingen av nya användningsfall, särskilt under de senaste månaderna, såsom molnlagring, en sektor som värderades till 90 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 472,47 miljarder år 2030. Och ett annat segment i som Bitcoin har slagit in kraftfullt är den av digital konst, som kommer att gå från att vara värd 8 miljarder till 200 miljarder år 2030. Vidare förväntas bitcoin också spela en aktiv roll i utvecklingen av decentraliserad finans (DeFi), vars värde förväntas växa under det kommande decenniet från nuvarande 65,8 miljarder till 230 miljarder.”

När det gäller Ethereum (i dag värderat till 267 miljarder dollar) kommer dock utvecklingen av nya användningsfall huvudsakligen att baseras på tokenisering, påpekar Ndinga: «våra senaste uppskattningar förutspår att detta segment kommer att växa upp till 3,5 biljoner dollar år 2030. Värdet av tokeniserade tillgångar på offentliga blockkedjor uppgår till 118,57 miljarder dollar och Ethereum representerar över 58% (69,16 miljarder) av alla tokeniserade tillgångar. ’

Dessutom – tillägger han – har det också det mest aktiva ekosystemet. Som den största blockkedjan för stablecoin-transaktioner, med en dominerande ställning på 51,49 %, är Ethereum en stor aktör i den gränsöverskridande rättsliga uppgörelsen, värderad till 37 biljoner dollar 2022. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att denna digitala valuta representerar 56,28 % av decentraliserad ekonomi, samt att ha en mjukvarufunktion på vilken en myriad av applikationer kan skapas. Det betyder att den hämtar från mjukvarumarknaden som värderas till cirka 240 miljarder.”

Målet 2030

Enligt dessa prognoser kan bitcoin-Ethereum verkligen fortsätta att dominera kryptovalutamarknaden och nå en sammanlagd kapitalisering på 25 biljoner dollar år 2030, «exakt i linje med Woods förväntningar – avslutar Ndinga.

En exponentiell tillväxt som dock inte ska ses som en viss händelse. Båda digitala valutorna måste fortsätta sin innovationsprocess och inträde på kompletterande marknader för att undvika risken att bli omkörd av effektivare aktörer och därför förlora användare

Inlägget Bitcoin-Ethereum, kryptoparet kan vara värt 25 biljoner dollar 2030 dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt