spot_img
22.1 C
Barcelona

Begränsade lager gör att kakao handlas till rekordhöga priser

-

Kakaopriserna har under de senaste veckorna fortsatt sitt historiska rally, då priset på kakao i New York och London stigit till nya rekordnivåer. Kakaopriserna har stigit eftersom intensiteten i årets säsongsbetonade Harmattan-vindar i Västafrika håller på att torka ut kakaofälten. Detta har väckt oro för skador på Elfenbenskustens mellangröda.

Lägre kakaoproduktion i Elfenbenskusten, världens största producent, har en stor inverkan på kakaopriserna. Data visade att Elfenbenskustens bönder skickade 1,04 MMT kakao till landets hamnar från 1 oktober till 4 februari, en minskning med 39 procent jämfört med samma tid förra året.

Den 25 januari stoppade Elfenbenskustens kakaotillsynsmyndighet, Le Conseil Cafe-Cacao, terminsförsäljningen av kakao för säsongen 2024/2025. Tillsynsmyndigheten stoppade terminsförsäljningen tills den har en klar bild av den förväntade kakaoproduktionen i Elfenbenskusten. Stoppet ökar tumulten av regionens kakaoförsörjning, och effekterna kan öka oron över utbudet.

Ogynnsamma odlingsförhållanden och växtsjukdomar på västafrikanska gårdar under det senaste året har dämpat kakaoproduktionen och underblåst ett rally i kakaopriserna. Det har också väckt oro för att den nuvarande kakaoproduktionen inte kan fylla på förråden för att undvika ett globalt underskott.

Inlägget Begränsade lager gör att kakao handlas till rekordhöga priser dök först upp på Råvarumarknaden.se.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments