spot_img
22.1 C
Barcelona

BATJ ETF erbjuder en bred och diversifierad exponering mot råvarumarknaden

-

L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF EUR Hedged Acc (BATJ ETF), med ISIN IE00022GJEG1, försöker spåra Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped (EUR Hedged)-index. Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped (EUR Hedged)-index spårar en bred och diversifierad råvaruexponering som täcker följande sektorer: energi, jordbruk, industriella metaller, ädelmetaller och boskap. Valutasäkrad till euro (EUR).

ETFens TER (total cost ratio) uppgår till 0,35 % p.a. L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF EUR Hedged Acc är den enda ETF som följer Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped (EUR Hedged) index. ETFen replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap.

L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF EUR Hedged Acc är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. Denna börshandlade fond lanserades den 18 augusti 2023 och har sin hemvist i Irland.

Fondens mål

L&G Multi Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF (”ETF”) syftar till att spåra resultatet för Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped Total Return Index (”Indexet”).

Fondens ögonblicksbild

Bred råvaruexponering. Korg med råvaruterminer med dynamiskt bestämda utgångsdatum

Diversifiering. Råvaror är en distinkt tillgångsklass med avkastning som i stort sett är oberoende av aktie- och obligationsavkastning

Inflationssäkring. Råvaruindex tenderar att gynnas av stigande inflation

Indexbeskrivning

Barclays Backwardation Tilt Multi-Strategy Capped Total Return Index

Indexet ger en bred exponering mot råvaror via en diversifierad korg av råvaruterminer med olika utgångsdatum på upp till 1 år, och väljer specifika kontrakt baserat på formen på terminskurvan eller andra idiosynkratiska egenskaper.

Indexet ger en avkastning som motsvarar en helt ”säkerhetsskyddad” investering i en diversifierad portfölj av ”terminskontrakt” för råvaror inom följande sektorer: (1) Energi; (2) Industriella metaller; (3) Ädelmetaller; (4) Jordbruk; och (5) boskap.

Indexavkastningen består av: (1) ”spot”-avkastningen som återspeglar de dagliga förändringarna i priserna på råvaruterminskontrakten; (2) ”rullavkastningen” som är förknippad med periodisk försäljning av terminskontrakt som närmar sig utgångsdatum med senare daterade motsvarigheter för att upprätthålla exponeringen mot råvaruterminerna på en löpande basis; och (3) ”säkerhetsavkastningen” som återspeglar den ränta som en råvaruinvesterare skulle tjäna om de sätter in pengarna som de behöver för att reglera kontraktet vid det framtida leveransdatumet hos en bank (för säker förvaring).

Handla BATJ ETF

L&G Multi-Strategy Enhanced Commodities UCITS ETF EUR Hedged Acc (BATJ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnSIX Swiss ExchangeEURECEHXETRAEURBATJ

Inlägget BATJ ETF erbjuder en bred och diversifierad exponering mot råvarumarknaden dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments