AuAg Funds grundare förklarar varför det nu är dags för guldproducerande bolag

AuAg Funds grundare och VD Eric Strand träffade Proactives Stephen Gunnion med den senaste utvecklingen som påverkar guldpriset och de guldproducerande bolag som ingår i AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (ZSG0).

Strand sa att guldpriser nära all-time highs är mycket fördelaktiga för guldproducerande bolag, trots en historisk eftersläpning i deras svar på guldprishöjningar. Kostnaderna för gruvbolagen har stabiliserats samtidigt som guldpriserna stiger, vilket lovar förbättrad lönsamhet. Strand betonar hävstångseffekten inom guldbrytning, där en 20 procentig ökning av guldpriset kan resultera i en vinstökning på 40 procent för guldproducerande bolag, vilket tillskriver detta till skillnaden i nettoavkastning mellan guldpriser och driftskostnader.

Dessutom lyfte han fram guldproducerande bolag som undervärderade, både i förhållande till guld och historiskt mot S&P 500. Den nuvarande marknadsdynamiken, med starka innehav och minskad närvaro av privata investerare, utgör en mogen möjlighet för värderingsjusteringar. Strand noterar också en trend mot aktieägarvänliga metoder bland gruvbolagen, vilket minskade skulder och försiktiga projektinvesteringar, vilket potentiellt undviker tidigare misstag.

Konsolideringsaktiviteter inom sektorn är erkända, med en preferens för att förvärva kända enheter framför kostsam prospektering. De medelstora företagen ses som främsta mål för större företag, vilket indikerar en dynamisk marknad.

Slutligen förutspår Strand en tjugoprocentig ökning av guldpriserna för året, med inriktning på nästan 2 500 USD vid årets slut, drivet av förväntade lägre räntor och det fortsatta momentumet över 2 100 USD, vilket främjar positiva utsikter för fortsatta investeringar i guld.

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF – Acc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget AuAg Funds grundare förklarar varför det nu är dags för guldproducerande bolag dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt