spot_img
22.1 C
Barcelona

Artificiell intelligens driver cloud teknologins utveckling

-

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffade Steve Darling från Proactive till en uppdatering av Cloud Technology ETF, som lyfte fram dess starka resultat 2024. Ginsberg betonade molnsektorns roll som en nyckelspelare i Artificiell intelligens-utgifter, med stora molnleverantörer som Google Cloud, Amazons AWS och Microsoft Azure leder vägen. Microsofts molntillväxt, som bidrar till dess marknadsvärde på 3 biljoner dollar, speglar den bredare globala trenden med molnexpansion.

Molnmarknaden förväntas växa årligen med 20-22 procent fram till slutet av decenniet, med företags arbetsflöden i molnet som fortfarande utvecklas. År 2025 förväntas cirka 60 procent av IT-utgifterna vara molnrelaterade. Drivkrafterna bakom molnintroduktion inkluderar behovet för företag att lägga ut datahantering för att köra komplexa algoritmer och AI-modeller, som i allt högre grad hanteras av molntjänster på grund av deras beräkningskrav.

Denna trend driver efterfrågan på Nvidia-chips, som är avgörande för snabb bearbetning inom molninfrastruktur. Ginsberg diskuterade också hur molntjänster erbjuder en kostnadseffektiv lösning för företag, särskilt under ekonomiska nedgångar, genom att tillhandahålla flexibel datahantering och lagringsmöjligheter. Denna anpassningsförmåga, i kombination med fördelarna med ledande teknologi, gör molntjänster till ett attraktivt val för företag som strävar efter att införliva AI och hantera data mer effektivt.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Inlägget Artificiell intelligens driver cloud teknologins utveckling dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments