spot_img
17.5 C
Barcelona

Amerikanska bitcoinfonder ser rekordstora nettoutflöden

-

Amerikanska bitcoinfonder registrerade i förra veckan sin största dag av nettoutflöden. Investerare är sannolikt klara med det mesta av Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) vinsttagning, vilket kan lätta pressen på bitcoinpriset, enligt JPMorgan analytiker.

Detta kommer när det dagliga nettoutflödet från amerikanska spot-bitcoin-börshandlade fonder (ETF) nådde en rekordnivå på sin nionde handelsdag.

BTC-prisstriden kvarstår för 40 000 USD

”GBTC-vinsttagningen är i stort sett över nu,” sa analytiker under ledning av verkställande direktören för marknadsstrategi Nikolaos Panigirtzoglou i en marknadsrapport den 25 januari. ”Detta skulle innebära att det mesta av det baisseartade trycket på bitcoin från den kanalen till stor del borde ligga bakom oss.”

Grayscales fond har handlats till en rabatt i förhållande till sitt substansvärde sedan början av 2021, och analytiker tillskrev fondens utflöden på 4,3 miljarder dollar sedan konverteringen till en ETF den 11 januari till ”vinsttagande från tidigare investeringar i GBTC”, och anledningen till bitcoins prisfall på nästan 20 % till under 40 000 $ sedan lanseringen av flera amerikanska bitcoin-ETF:er.

JPMorgans analys kommer efter att de tio godkända bitcoin-spot-ETF:erna såg ett nettoutflöde på 158 miljoner dollar den 24 januari, den största dagen för nettoutflöde sedan lanseringen, enligt BitMEX-forskningsdata som delas på plattformen. X den 25 januari.

Grayscale ETF registrerade $429 miljoner i utflöden den 24 januari, medan BitMEX:s senaste data för den 25 januari visar att utflödena sjönk till $394 miljoner, den näst lägsta utflödesdagen någonsin.

SEC inleder förfaranden på Grayscale Spot Ether ETF

I deras analys säger JPMorgan-analytiker att BlackRock och Fidelitys spotbitcoin-ETF är ”framväxande konkurrenter” till GBTC, eftersom var och en har ackumulerat tillgångar under förvaltning värderade till 1,9 miljarder USD respektive 1,8 miljarder USD.

Anledningar till att nå $38 500 markerade ”ETF-kraschen” i BTC

Inflöden till BlackRocks spotbitcoin ETF den 24 januari var de lägsta sedan lanseringen, på bara 66,2 miljoner dollar den dagen, medan den ökade sin bitcoinreserv med 1 663 BTC till en nuvarande summa på nästan 45 700 BTC.

Fidelity ETF lade till 3 170 BTC den 24 januari, vilket ökade sin totala summa till 41 319 BTC.

Inlägget Amerikanska bitcoinfonder ser rekordstora nettoutflöden dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments