Amazon bygger datacenter på 960 MW med direktanslutning till kärnkraftverk

Amazon köper ett datacenter-campus i Pennsylvania av Talen Energy för 650 miljoner USD. Amazon ska stegvis bygga ut datacenter på campuset som ligger bredvid Talen Energys kärnkraftverk Susquehanna med en direkt anslutning för elektricitet. Amazon har möjlighet att bygga datacenter på totalt 960 MW.

Idag används 200 MW av kryptovalutaföretaget Nautilus, men redan senare i år ska den totala kapaciteten på campuset utökas med 240 MW.

Avtalet innehåller minimikapacitetsåtaganden för Amazon som ökar i steg om 120 MW under flera år, med start 2025. Varje steg i kapacitetsåtagandet sker till ett fast pris under de första 10 åren, varefter det kommer att baseras på en fast marginal över rådande priser. Amazon kommer att ha en engångsoption för att begränsa åtagandena till 480 MW och har två 10-åriga förlängningsoptioner, som är knutna till förnyelserna av de två kärnkraftsenheternas licenser 2042 och 2044.

Inlägget Amazon bygger datacenter på 960 MW med direktanslutning till kärnkraftverk dök först upp på Råvarumarknaden.se.

Fler nyheter

Populärt