Algoritmisk handel

Algoritmisk handel kommer upp i nyhetsartiklar nästan varje vecka. Vad många inte inser är att det faktiskt är ett väldigt brett begrepp. Så här definierar Investopedia det.

“Algoritmisk handel (automatiserad handel, black-box-handel eller helt enkelt algo-handel) är processen att använda datorer programmerade att följa en definierad uppsättning instruktioner (en algoritm) för att placera en handel för att generera vinster med en hastighet och frekvens som är omöjligt för en människohandlare. De definierade uppsättningarna regler är baserade på timing, pris, kvantitet eller någon matematisk modell. “

Michael Lewis skrev också en utmärkt bok om ämnet med titeln Flash Boys: A Wall Street Revolt.

Dave Topper skriver på sin hemsida Min första introduktion till handel och investeringar kom när jag arbetade för Delphi Economics från 1988 till 1993. Deras mjukvarupaket, Viking, var ett av de första som gjorde det möjligt för människor att testa och optimera strategier på sin hemdator. På den tiden erbjöd programmet en kraftfull, men fortfarande något begränsad förmåga att testa. En av mina första uppgifter var att hjälpa till att skriva den engelska manualen och användarguiden komplett med exempelkod för att hjälpa kunder att komma igång med att testa sina egna idéer. På mycket kort tid blev jag en kraftanvändare.

Att designa och testa handelsmodeller är något jag har varit intresserad av sedan dess. För mig kvarstår de som några av de mest intressanta beräkningspusslen att arbeta med. Jag har alltid tyckt om att optimera metoder för att lösa pussel. Ett av mina favoritprojekt som student vid Columbia var The 8 Puzzle Composer: Hearing the Solution. Att skriva koden för att lösa pusslet innebar att prova olika heuristiker för att trimma lösningsutrymmet för att påskynda och generalisera för en högre och högre term N x M glidande pussel.

Under 1990-talet och början av 2000-talet ägnade jag mycket tid åt att arbeta med ljuddata, vilket faktiskt är ganska likt börsdata. De är båda tidsbaserade och många av samma analysverktyg kan användas på båda (t.ex. Fourier och andra transformationer). När datorteknikens hastighet fortsatte att utvecklas utvecklade jag nya färdigheter som gav mig nya insikter om hur man kan gå tillväga för att bygga ett system för att testa, optimera och implementera en mängd olika handelsstrategier.

2010 bestämde jag mig för att återvända till idén om att investera med hjälp av algoritmer. Till min förvåning hittade jag de flesta kommersiellt tillgängliga verktyg som saknade olika förmågor jag behövde. Så jag bestämde mig för att börja bygga mitt eget. Jag har fortsatt att utveckla mitt system sedan dess. 2016 blev jag dagshandlare på heltid med hjälp av de verktyg jag fortsätter att utveckla.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Algoritmisk handel appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt