Aktieportföljuppdatering Michael Burry

Sedan Michael Burry anmärkningsvärda framsynthet när det gäller att förutsäga den katastrofala kollapsen av bostadsmarknaden 2008, har han tagit sig upp till en framträdande nivå som en handfull investerare i världen kan göra anspråk på. Med en global efterföljare granskas hans varje ord och investeringsrörelse av investerargemenskapen.

I augusti 2023 skickade Burry återigen chockvågor genom marknaden när han avslöjade en stor baisseartad satsning mot den amerikanska aktiemarknaden.

Denna avslöjande åtföljdes också av andra betydande justeringar av hans portfölj. Som sagt, idag, den 1 november, utforskar vi utvecklingen för Burrys rika aktieportfölj för att identifiera de största vinnarna, men också de sämst presterande namnen.

Burrys största vinnare

Även om många av hans kontroversiella beslut och förutsägelser under de senaste åren har granskats av investerare och analytiker, är Burrys förmåga att identifiera potentiella vinnare på aktiemarknaden fortfarande mycket levande.

Ett av namnen som har gått särskilt bra är telekomjätten Charter Communications (NASDAQ: CHTR). Burrys hedgefond Scion Asset Management förvärvade 25 000 CHTR-aktier till ett genomsnittspris av $341,23, enligt Stockcircle-data.

Sedan dess har aktien ökat med cirka 18% och handlas för närvarande till $402,80 styck. Förutsatt att han fortfarande har aktien, representerar det en anmärkningsvärd vinst för Burry.

En annan aktie som sticker ut när det gäller prestanda är den mindre kända Geo Group (NYSE: GEO), ett amerikanskt företag som investerar i privata fängelser och mentalvårdsanläggningar. Även om Burry redan ägt GEO sedan 2022, ökade han sin andel i företaget i somras genom att köpa ytterligare 200 000 aktier, vilket tog hans totala innehav till 600 000.

I skrivande stund stod aktierna i Geo Group på $8,87, cirka 22% högre än $7,25 – det genomsnittliga priset till vilket Scion Asset förvärvade aktien.

Bland andra aktier som blev de största vinnarna för Burrys hedgefond inkluderar också biltillverkaren Stellantis (NYSE: STLA), Precision Drilling Corp (NYSE: PDS) och Cigna Group (NYSE: CI). De nuvarande priserna på dessa tre aktier är för närvarande 11,4 %, 21,6 % respektive 7,2 % högre än Burrys genomsnittliga köpkurs.

Sämst presterande aktier

Samtidigt finns det flera namn i Burrys portfölj som inte har gått särskilt bra. Framför allt inkluderar dessa MGM Resorts (NYSE: MGM), Generac Holdings (NYSE: GNRC) och Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD), som för närvarande är 18,3 %, 26,3 % och 23,4 % i minus jämfört med det genomsnittliga inköpspriset till vilket Scion förvärvade dem.

Andra aktier som faller inom denna kategori är Nexstar Media Group (NASDAQ: NXST) och iHeartMedia (NASDAQ: IHRT), som rasade 15,5 % och 29,3 %

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

The post Aktieportföljuppdatering Michael Burry appeared first on Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare.

Fler nyheter

Populärt