8 bra litium-aktier om man vill investera i batterimetallen

Forbes Advisor har valt ut åtta bra aktier för investerare som vill ta en position i batterimetallen litium. Samtliga företags aktier finns noterade på lättillgängliga USA-börser och flera av dem finns dessutom noterade på andra börser i världen. Företagen har också en viss storlek, så även om litium-aktier kan vara mycket volatila så inkluderar urvalet inte juniorbolag som har en extra nivå av volatilitet.

Albemarle Corporation (ALB): Med ett marknadsvärde på 19 miljarder dollar är Albemarle en av de största litiumproducenterna i världen.

Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM): SQM är ett chilenskt företag med ett börsvärde på 15 miljarder USD och är en av de största litiumproducenterna i världen.

Mineral Resources Limited (MALRY): Detta australiensiska företag har ett börsvärde på 8 miljarder USD och är verksamt inom gruvdrift och produktion av litium.

Livent Corporation (LTHM): Livent är ett USA-baserat företag med ett marknadsvärde på 3 miljarder USD och är verksamt inom produktion av litiumhydroxid och litiumkarbonat.

Lithium Americas Corp (LAC): Lithium Americas är ett kanadensiskt företag med ett marknadsvärde på 2 miljarder dollar och är involverat i produktionen av litium.

Sigma Lithium Corporation (SGML): Sigma Lithium är ett kanadensiskt företag med ett marknadsvärde på 3 miljarder dollar och är involverat i produktionen av litium.

Ganfeng Lithium Group Co, Ltd. (GNENF): Detta kinesiska företag har ett marknadsvärde på 10 miljarder USD och är verksamt inom produktion av litium.

Pilbara Minerals Limited (PILBF): Pilbara Minerals är ett australiensiskt företag med ett marknadsvärde på 8 miljarder USD och är involverat i gruvdrift och produktion av litium.

Inlägget 8 bra litium-aktier om man vill investera i batterimetallen dök först upp på Råvarumarknaden.se.

Fler nyheter

Populärt