3DEC ETP ger tre gånger den omvända avkastningen på Parisbörsen

WisdomTree CAC 40 3x Daily Short (3DEC ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt (ETP) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot CAC 40. ETPen följer CAC 40® X3 Short GR Index (CAC3S), vilket ger en totalavkastning som består av -3 gånger den dagliga utvecklingen av CAC 40® Bruttoavkastningsindex, justerat för att återspegla avgifter samt de kostnader och intäkter som är förknippade med att korta aktier.

Till exempel, om CAC 40® bruttoavkastningsindex stiger med 1 % under en dag, kommer ETPen att falla med 3 %, exklusive avgifter. Men om CAC 40® bruttoavkastningsindex faller med 1 % under en dag, kommer ETP att stiga med 3 %, exklusive avgifter.

CAC 40 X3 Short GR Index

CAC 40 X3 Short GR Index syftar till att replikera den dagliga omvända prestandan för CAC 40® bruttoavkastningsindex multiplicerat dagligen med tre och justerat för att återspegla vissa inneboende kostnader och intäkter för att behålla de korta positioner som krävs för att uppnå detta mål.

CAC 40® Bruttoavkastningsindex är en bruttototalavkastningsversion av CAC 40®-index. CAC 40® är ett vägt marknadsvärde som fritt flytande index som återspeglar utvecklingen för de största och mest omsatta aktierna noterade på Euronext Paris.

Handla 3DEC ETP

WisdomTree CAC 40 3x Daily Short (3DEC ETP) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISINEuronext(FR)EUR3CASXS2637077533XetraEUR3DECXS2637077533

Inlägget 3DEC ETP ger tre gånger den omvända avkastningen på Parisbörsen dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt