21Shares US och ARK Invest lanserar svit med aktivt förvaltade digitala tillgångs-ETFer

21Shares US LLC (”21Shares”), ett dotterbolag till 21Shares AG, emittenten av världens största svit av kryptovaluta-stödda börshandlade produkter (ETP), och ARK Investment Management LLC (”ARK” eller ”ARK Invest”), en investeringsrådgivare fokuserad på att investera i disruptiv innovation, tillkännagav idag lanseringen av en svit med fem aktivt förvaltade bitcoin- och ethereum-termins-ETFer, vilket markerar en vattendelare i investeringslandskapet för kryptovaluta.

”Tillsammans med 21Shares fortsätter ARK att öka tillgången till kryptotillgångsklassen och erbjuda amerikanska investerare aktivt hanterad exponering mot bitcoin, eter och det bredare ekosystemet för digitala tillgångar”, säger Cathie Wood, grundare, VD och CIO för ARK Invest.

”När vi lanserar detta omfattande utbud av strategier, strävar vi efter att ge investerare en skräddarsydd exponering mot kryptotillgångsklassen baserat på deras risktolerans och investeringsmål. Dessa produkter förstärker det tillvägagångssätt som ARK har använt sedan de första investeringarna i kryptorelaterade aktier 2015 och som 21Shares har valt att erbjuda kryptofokuserade börshandlade produkter i Europa och andra marknader sedan 2018. Vårt partnerskap kombinerar ARKs omfattande forskning, investeringsförmåga och fokus på kunder tjänster med 21Shares marknadskunskap och operativa effektivitet för att ge investerare en riktad portfölj av bitcoin, eter, digital tillgång och aktieexponering som vi tror kommer att dra nytta av kryptorevolutionen.”

ARK 21Shares-sviten av aktivt förvaltade digitala tillgångsprodukter, som kommer att handlas på Cboe BZX Exchange, inkluderar:

ARK 21Shares Active Bitcoin Futures Strategy ETF (Ticker: ARKA): Inriktar sig på 100 procents exponering mot bitcoin (BTC), den största digitala tillgången efter börsvärde, genom investeringar i bitcoin-terminer. ARKA strävar efter att överträffa BTC genom att aktivt rulla sina terminskontrakt.

ARK 21Shares Active On-Chain Bitcoin Strategy ETF (Ticker: ARKC): Använder on-chain och traditionella kvantitativa modeller för att dynamiskt fördela över BTC-terminer och kontantekvivalenter beroende på den rådande trenden på bitcoinmarknaden (bullish eller baisse).

ARK 21Shares Blockchain and Digital Economy Innovation ETF (Ticker: ARKD): En av de första aktivt förvaltade ETFerna som investerade i både bitcoin-futures och publika aktier i blockchain-, digitala tillgångs-, teknik- och fintechföretag, vilket ger holistisk exponering för tillväxten av blockchain-teknik. Fonden fokuserar på de mest lovande möjligheterna och bygger upp en koncentrerad aktieportfölj med hög övertygelse.

ARK 21Shares Active Ethereum Futures Strategy ETF (Ticker: ARKZ): Inriktar sig på 100 procents exponering mot eter (ETH), den näst största digitala tillgången efter börsvärde – och grunden för decentraliserad finans (”DeFi”) – genom investeringar i eterterminer. ARKZ strävar efter att överträffa ETH genom att aktivt rulla sina terminskontrakt.

ARK 21Shares Active Bitcoin Ethereum Strategy ETF (Ticker: ARKY): Allokerar dynamiskt över både BTC- och ETH-terminer, utnyttjar historiska prisförhållanden och fundamental analys för att försöka överträffa avkastningen från att helt enkelt hålla BTC över en marknadscykel.

Det finns för närvarande över 4,9 miljarder USD* investerade globalt i Bitcoin ETPer (källa: Bloomberg), vilket framhäver den utbredda dragningskraften hos dessa investeringsinstrument. 21Shares AG var först med att lansera en bitcoin ETP i Europa och är en av de ledande leverantörerna av krypto-ETP globalt med mer än 1,5 miljarder USD i AUM.

Med djupa forskningsmöjligheter, branschexpertis och unika investeringsstrategier som går tillbaka till 2018, är 21Shares väl positionerat för lanseringen av denna aktivt hanterade produktsvit. Dessutom, med stöd och partnerskap från ARK – en branschledare känd för störande teknologiinvesteringar som innehar kryptopositioner sedan 2015 – lägger dessa fonder till en distinkt och robust uppsättning alternativ för amerikanska investerare.

”Detta samarbete understryker vår meritlista som branschledare och belyser vårt engagemang för att erbjuda det bästa inom framväxande teknologier till vardagliga investerare. Det introducerar våra kunder till en unik möjlighet som helt enkelt inte finns någon annanstans på marknaden”, säger Ophelia Snyder, Co. -grundare och VD för 21Shares. ”I en era där digitala tillgångar får utbredd global dragkraft, ger vår svit av bitcoin- och ethereum-termins-ETFer investerare en större känsla av säkerhet och expansiv, allomfattande exponering för denna centrala tillgångsklass.”

*per 10 oktober 2023

Inlägget 21Shares US och ARK Invest lanserar svit med aktivt förvaltade digitala tillgångs-ETFer dök först upp på ETFmarknaden allt om ETF, börshandlade fonder och ETFer.

Fler nyheter

Populärt